Cum faci o schimbare în carieră în 2023?

Simți că nu mai ești pe drumul cel bun? Ceea ce faci acum îți provoacă nemulțumire? Nu mai ai nicio bucurie să mergi la job? Ziua de luni e o corvoadă din ce în ce mai mare pentru tine? Poate că este momentul pentru o schimbare de carieră, la început de an. De obicei, fiecare început de an vine cu rezoluții noi. Lista cu ceea ce ne propunem să facem în anul nou ne ajută să păstrăm o direcție, indiferent dacă facem referire la viața profesională sau la cea personală. O schimbare de carieră nu este ceva ce faci foarte ușor. Cu siguranță ai nevoie de curaj pentru a lua o asemenea decizie. Ai nevoie de sprijinul familiei și al prietenilor apropiați. Și ai nevoie de perseverență. Fiindcă niciun drum nu este ușor de parcurs. Nu trebuie să te împiedici de primul eșec și să dai înapoi. Trebuie să lupți să obții ceea ce îți dorești, trebuie să te motivezi la fiecare pas și trebuie să ai încredere că vei reuși.

Cum faci o schimbare în carieră în 2023?

Cum faci o schimbare în carieră în 2023?

Analizează-ți motivele pentru care consideri să este necesară o schimbare în carieră

O astfel de decizie importantă nu trebuie luată cu ușurință. Este un pas important pe care îl faci, iar drumul pe care îl vei avea de parcurs poate fi stresant.  Trebuie să analizezi imaginea de ansamblu și să-ți pui câteva întrebări: „De ce vreau să fac o schimbare în carieră?”, „Un alt job mă va face mai fericit?” și „Care sunt riscurile pe care mi le asum?”. Răspunzându-ți cu sinceritate la aceste întrebări, vei ajunge la rădăcina problemei care te-a determinat să vrei să faci această schimbare în carieră.

Reformulează-ți CV-ul și scrisoare de intenție

Atunci când îți dorești și plănuiești o schimbare în carieră, este esențial să-ți reformulezi CV-ul și scrisoarea de intenție, astfel încât să te transformi într-un candidat potrivit pentru job-ul nou la care aplici, în ciuda faptului că nu ai prea multă experiență în acest domeniu. Trebuie să poți să explici succint și clar altora ce ai făcut înainte și ce-ți dorești să faci în continuare. Astfel firmele de recrutare și/ sau potențialii angajatori vor putea înțelege mai ușor dorințele și vor putea să stabilească unde te-ai potrivi cu adevărat.

 

Schimbarea în carieră este dificilă, dar benefică pe termen lung

Este important să fii pregătit ca lucrurile să nu meargă așa cum te aștepți, uneori. Există și situații în care nu poți face nimic, pentru că nu deții tu controlul asupra lor. Atunci trebuie să-ți amintești că te-ai hotărât să faci asta dintr-un motiv întemeiat. Ți-ai evaluat opțiunile înainte și asta este ceea ce ți-ai dorit. Ai făcut o mulțime de lucruri bune, cercetare și creare de rețele. Totul este să crezi în tine și în abilitățile tale de a executa și de a-ți urma planul. Toată lumea din jurul tău va avea câte o părere despre situația ta și singurul mod prin care poți merge mai departe este să înveți să ignori selectiv părerile demoralizatoare.

Să fii un bun negociator te va ajuta să faci schimbarea în carieră pe care ți-o dorești

Când ajungi la momentul la care începi să mergi la interviuri, fă tot posibilul și nu te vinde ieftin. adu-ți aminte că vei aduce valoare organizației în care vei lucra. Pentru a fi un bun negociator, trebuie să te informezi temeinic asupra nivelurilor salariale din industria respectivă. Negociază cu precauție, pentru a nu regreta mai târziu!

Dacă ai decis deja ce vrei să faci în viața ta profesională și ai nevoie de cursuri acreditate care să ateste ce calificări ai, pentru schimbarea în carieră dorită, poți apela la serviciile oferite de Centrul de Calificare și Pregătire Profesională unde găsești o gamă variată de cursuri pe care le poți faci. Scopul nostru îl constituie educarea și încurajarea persoanelor în vederea pregătirii și perfecționării profesionale, a calificării și recalificării, prin organizarea de cursuri într-o multitudine de domenii. Așadar, dacă ai nevoie de sprijin pentru a te orienta în carieră, Centrul de calificare și formare profesională îți stă la dispoziție! Găsești pe site-ul nostru informații concrete despre fiecare curs de calificare în parte, inclusiv costuri și acte necesare. Și, dacă ai nelămuriri sau vrei să te înscrii la oricare dintre cursuri, ne poți suna oricând.

Autor – Ileana Adamescu

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.