Domeniul: Turism si alimentatie publica
Cod N.C. 5123.2.1
Program: Calificare Nivelul 3 CNC, Curs Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie
Durata: 20 saptamani
Descriere: Ospatarul (chelnerul) asigura servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, intr-un local de alimentatie publica. In activitatea sa, ospatarul (chelnerul) foloseste diverse materiale auxiliare: servet, blocnotes, creion, chibrit, carnet de plati, moneda divizionara, liste de preparate si bauturi, borderou de plati si bonuri de marcaj. Pentru serviciul propriu-zis sunt necesare: tacamuri, vesela, pahare, sticle, sifoane, platouri, clesti, masute pentru transportul preparatelor, masa de serviciu, mese pentru consumatori, scaune flori, servetele etc.
Documente necesare la inscriere:
dosar plastic cu sina
cerere tip de inscriere
doua copii B.I. / C.I
copie certificat de nastere
copie certificat de casatorie (unde este cazul)
copie act studii
adeverinta medicala (medic familie) – apt curs „ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie”
Unitati de competenta
Comunicare si numeratie
Utilizarea calculatorului si prelucrarea informatiei
Comunicare in limba straina
Asigurarea calitatii
Dezvoltare personală
Igiena si securitatea muncii
Lucrul in echipa
Organizarea activitatii unitatilor de alimentatie si turism
Promovarea produselor si serviciilor
Psihologia consumatorului
Evidenta operativa
Servirea preparatelor
Servirea bauturilor
Alcatuirea meniurilor
Comportament profesional
Conditii de acces la programul de calificare:
minim 10 clase absolvite, apt din punct de vedere medical