De ce să urmezi cursul de calificare cadru tehnic cu atribuții în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor?

Incendiile fac parte din categoria situațiilor neprevăzute care pot fi evitate sau stinse cu ușurință, dacă suntem nu doar responsabili, ci și bine informați. Întotdeauna o atitudine responsabilă poate salva vieți. Să îți pui încrederea într-un cadru tehnic specializat în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, este o alegere inspirată pentru siguranța tuturor.

P.S.I. (prevenirea și stingerea incendiilor) presupune să ai cunoștințe ale cadrului legal prin care îți sunt puse la dispoziție informații, activități, măsuri și mijloace, dar și echipamente necesare pentru reducerea riscului de incendiu și salvarea persoanelor afectate. Fiecare angajator are obligația de a lua în considerare Legea nr. 307/ 2006, în care este stipulată obligația de a contracta cadru tehnic specializat în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor.

De ce să urmezi cursul de calificare cadru tehnic cu atribuții în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor?

De ce să urmezi cursul de calificare cadru tehnic cu atribuții în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor?

Când trebuie să angajezi un cadru tehnic autorizat în domeniul apărării împotriva incendiilor?

Legislația în vigoare prevede obligativitatea angajării unui cadru tehnic autorizat în domeniul apărării împotriva incendiilor în următoarele situații:

Dacă deții unul dintre următoarele imobile, iar angajații își desfășoară activitatea zilnică în interiorul acestora:

  • spații comerciale cu o suprafață de peste 1.000 m²;
  • clădiri incluse în categoria A/ categoria „construcțiilor de importanță excepțională”; această categorie se referă la ansambluri și clădiri de cult sau monumente arhitecturale care se pot înscrie în patrimoniul cultural mondial sau la construcții care presupun un anumit grad de risc, cum ar fi reactoare nucleare, clădiri amplasate în zone populate în aval, baraje înalte etc.;
  • săli de teatru cu peste 200 de locuri;
  • săli de spectacol sau activități sportive cu peste 600 de locuri;
  • imobile în care sunt amenajate spații pentru îngrijirea sănătății, și în care numărul de paturi este peste 100;
  • hoteluri sau spații de cazare care includ și săli de mese cu peste 200 de locuri.

Dacă ai peste 50 de angajați care își desfășoară activitatea în imobile cu risc mare de incendiu conform reglementărilor tehnice specifice.

Care sunt atribuțiile unui cadru tehnic autorizat în domeniul apărării împotriva incendiilor?

Conform Legii nr. 307/ 2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cadrul tehnic specializat în prevenirea și stingerea incendiilor trebuie să îndeplinească următoarele obligații: să îmbunătățească sistemul de organizare a activității de apărare împotriva incendiilor, să cunoască legislația și să controleze aplicarea legală a prevederilor pentru apărarea împotriva incendiilor, să verifice anual dacă echipamentele necesare sunt în condiții optime și propune optimizarea acestora și să lanseze programe de informare și educare a personalului din cadrul instituției în care acționează.

Ca angajator, ai posibilitatea să îți trimiți unul sau mai mulți angajați să urmeze un curs de calificare. La Centrul de Calificare și Pregătire Profesională un astfel de curs durează doar 4 săptămâni și se adresează persoanelor care sunt absolvente de studii medii și care își doresc să se califice sau să-și perfecționeze cunoștințele în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor. Indiferent de locația în care vei alege să faci acest curs, trainerii noștri se vor ocupa să îți ofere toate informațiile de care ai nevoie și întreg suportul pentru a absolvi. Poți să te înscrii chiar acum, completând un formular simplu. După parcurgerea etapelor de teorie și de practică, vei susține un examen și vei obține o calificare și o diplomă atestata de Ministerul Muncii. Aceasta îți va oferi șansa de a lucra în acest domeniu, ca muncitor calificat.

Dacă ai decis deja ce vrei să faci în viața ta profesională și ai nevoie de cursuri acreditate care să ateste ce calificări ai, pentru schimbarea în carieră dorită, poți apela la serviciile oferite de Centrul de Calificare și Pregătire Profesională unde găsești o gamă variată de cursuri pe care le poți faci. Scopul nostru îl constituie educarea și încurajarea persoanelor în vederea pregătirii și perfecționării profesionale, a calificării și recalificării, prin organizarea de cursuri într-o multitudine de domenii. Așadar, dacă ai nevoie de sprijin pentru a te orienta în carieră, Centrul de calificare și formare profesională îți stă la dispoziție! Găsești pe site-ul nostru informații concrete despre fiecare curs de calificare în parte, inclusiv costuri și acte necesare. Și, dacă ai nelămuriri sau vrei să te înscrii la oricare dintre cursuri, ne poți suna oricând.

Autor – Ileana Adamescu

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.