Ce presupune meseria de instalator?

Oricine are nevoie, în mod curent, de un instalator. Când ți-e lumea mai dragă, se sparge o țeavă. Sau mai multe. Sau poate începe un robinet să curgă și se inundă casa. Orice s-ar întâmpla, ai nevoie de un instalator ca de aer.

Meseria de instalator rămâne una dintre meseriile de bază. Este, în același timp, una dintre cele mai solicitate și solicitante meserii. Pare simplu să pui cap la cap două țevi, însă munca unui instalator presupune mult mai mult decât pare la prima vedere.

Ce presupune meseria de instalator?

Ce presupune meseria de instalator?

Cu ce se ocupă un instalator?

Instalatorul tehnico-sanitar și de gaze este acel specialist care trebuie să măsoare, să taie, să pozeze și să îmbine conducte, să realizeze treceri prin ziduri și planșee pentru conducte, să monteze conducte, utilaje, aparate de utilizare, accesorii, să pună în funcțiune instalații, să înlocuiască, să repare conductele, îmbinările și garniturile acestora, să diagnosticheze și să remedieze defecțiunile constatate la toate tipurile de instalații și utilaje/ aparate.

Putem spune că meseria de instalator este deosebit de importantă, fiind o persoană foarte căutată, fie de către persoanele fizice, fie de către persoanele juridice.

Ce calități ar trebui să aibă un instalator?

O persoană interesată să activeze în acest domeniu de activitate trebuie să aibă dexteritate și rezistență fizică, să știe să asculte, să poată lua decizii rapid. De asemenea, trebuie să poată să explice clar nu doar de ce a apărut acea problemă, ci și ce reparații trebuie făcute, dar și să argumentezi costul lucrării. Este foarte important să aibe suficiente cunoștințe de mecanică, astfel încât să înțeleagă cum funcționează sistemele de instalații. Precizia și atenția sunt alte abilități care nu ar trebui să îi lipsească unui viitor instalator, mai ales că orice șurub lipsă poate face ca toată munca să fie în zadar.

Ce competențe vei dobândi după absolvirea unui curs de instalator?

Un curs de instalator, La Centrul de Calificare și Pregătire Profesională, durează 20 de săptămâni. Are o parte teoretică și una practică, iar la finalul său vei dobândi următoarele competențe: comunicare și numerație, utilizarea calculatorului și prelucrarea informației, comunicare în limba modernă, asigurarea calității, dezvoltare personală în scopul obținerii performanței, igiena și securitatea muncii, lucrul în echipă, întocmirea planurilor de instalații, performarea instalațiilor în construcții, executarea instalațiilor exterioare de alimentare cu apă, montarea instalațiilor interioare de alimentare cu apă, executarea instalațiilor de ridicare a presiunii apei, executarea instalațiilor de canalizare, montarea instalațiilor interioare de gaze naturale combustibile.

Dacă îți dorești să devii instalator cu acte în regulă, un curs de instalator te va ajuta să îți găsești cu ușurință un loc de muncă. Completează formularul de înscriere la curs, iar de restul ne ocupăm noi!

Dacă ai decis deja ce vrei să faci în viața ta profesională și ai nevoie de cursuri acreditate care să ateste ce calificări ai, pentru schimbarea în carieră dorită, poți apela la serviciile oferite de Centrul de Calificare și Pregătire Profesională unde găsești o gamă variată de cursuri pe care le poți faci. Scopul nostru îl constituie educarea și încurajarea persoanelor în vederea pregătirii și perfecționării profesionale, a calificării și recalificării, prin organizarea de cursuri într-o multitudine de domenii. Așadar, dacă ai nevoie de sprijin pentru a te orienta în carieră, Centrul de calificare și formare profesională îți stă la dispoziție! Găsești pe site-ul nostru informații concrete despre fiecare curs de calificare în parte, inclusiv costuri și acte necesare. Și, dacă ai nelămuriri sau vrei să te înscrii la oricare dintre cursuri, ne poți suna oricând.

Autor – Ileana Adamescu

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.