De ce devine piața muncii din ce în ce mai dinamică?

Piața muncii este într-o permanentă mișcare, devine din ce în ce mai dinamică, iar angajatorii se văd nevoiți ofere angajaților lor și alte beneficii, în afară de salarii, pentru a-i ține aproape și pentru a-i fideliza. Pandemia a produs mari schimbări pe piața muncii, nu doar la nivel național ci la nivel global. Atât angajatorii, cât și angajații, și-au schimbat așteptările, dar și prioritățile. Și, pentru creșterea productivității, este important ca toți cei implicați în acest proces să comunice cât mai eficient, astfel încât să existe cât mai puține nemulțumiri.

De ce devine piața muncii din ce în ce mai dinamică?

De ce devine piața muncii din ce în ce mai dinamică?

Beneficii care ar crește interesul angajaților pentru a rămâne într-o companie:

Programul de lucru flexibil: va ajuta angajații nu doar să fie mai performanți, ci să își creeze un echilibru între viața profesională și cea personală. un program flexibil contribuie nu doar la creșterea productivității, ci și la a ține angajații motivați. Însă pe piața muncii nu toate instituțiile și companiile pot funcționa după un program de lucru flexibil, iar recomandarea specialiștilor este o comunicare directă cu angajații referitoare la preferințele legate de program. Astfel, se va putea găsi o opțiune viabilă și potrivită atât pentru angajator, cât și pentru angajat.

Munca de acasă: pandemia a deschis drumul în acest sens, iar oamenii au învățat să prețuiască posibilitatea de a lucra de acasă, fie doar pentru una sau două zile pe săptămână. Munca de acasă o schimbare majoră, la care unii s-au adaptat mai greu, iar alții mai ușor. Sunt mulți angajați care, muncind de acasă, sunt mai concentrați și mai productivi. Tocmai de aceea multe companii și-au extins pachetul de beneficii și au inclus în acesta posibilitatea de a lucra de acasă, acolo unde domeniul de activitate permite acest lucru.

Mașina de serviciu reprezintă, pentru mulți angajați, recunoașterea unui statut în cadrul organizației și un semn de încredere pe care angajatorul o are. De asemenea, având o mașină de serviciu, angajatul nu va mai trebui să suporte costurile suplimentare pentru mașina personală, care decurg din uzura normală a mașinii, întreținerea și reparațiile periodice.

Posibilitatea angajatului de a se dezvolta: formarea și dezvoltarea sunt beneficii importante pentru angajați. În prezent, există posibilități multiple de a face acest lucru, dată fiind și varietatea cursurilor existente pe piața de profil. Cursurile, bursele, trainingurile și programele de specializare sunt apreciate de cei care pun preț pe dezvoltarea profesională. Dacă angajaților li se pune la dispoziție posibilitatea de a se forma și perfecționa, aceștia vor crește productivitatea companiei în care lucrează, vor fi mai motivați să își păstreze locul de muncă.

Un loc unde se poate lua masa, un loc de parcare, legături bune la transport sunt alte câteva aspecte prețuite de angajați, pe care le consideră benefice în munca pe care o depun și de zi în cadrul unei companii sau instituții.

În concluzie, piața muncii este din ce în ce mai dinamică deoarece așteptările tuturor celor implicați sunt într-o permanentă schimbare. Și pentru a avea o companie care produce, este nevoie nu doar de o comunicare eficientă între angajați și angajatori, ci și de soluții concrete care să fie puse în aplicare.

Fie că ești la conducerea unei companii și vrei să investești în formarea și dezvoltarea angajaților, fie că ești un angajat care vrea să se perfecționeze, un curs de calificare profesională va aduce întotdeauna beneficii pe piața muncii.

Indiferent de statutul pe care îl ai, poți apela la serviciile oferite de Centrul de Calificare și Pregătire Profesională unde găsești o gamă variată de cursuri pe care le poți faci. Scopul nostru îl constituie educarea și încurajarea persoanelor în vederea pregătirii și perfecționării profesionale, a calificării și recalificării, prin organizarea de cursuri într-o multitudine de domenii. Așadar, dacă ai nevoie de sprijin pentru a te orienta în carieră, Centrul de calificare și formare profesională îți stă la dispoziție! Găsești pe site-ul nostru informații concrete despre fiecare curs de calificare în parte, inclusiv costuri și acte necesare. Și, dacă ai nelămuriri sau vrei să te înscrii la oricare dintre cursuri, ne poți suna oricând.

Autor – Ileana Adamescu

 

1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] După ce anul trecut a dus piaţa muncii pe noi culmi din punct de vedere al activităţii, 2023 începe la fel de dinamic. […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.