De ce sunt necesare serviciile unui consilier în carieră?

Consilierea în carieră este un domeniu în plină dezvoltare. Pentru că reprezintă mai mult decât o ofertă de recomandări cu privire la alegerea unei facultăți, sau a unui job. Dacă apelezi la un consilier în carieră, la momentul potrivit, vei avea mult mai multe beneficii.

De ce sunt necesare serviciile unui consilier în carieră?

De ce sunt necesare serviciile unui consilier în carieră?

Cu ce te poate ajuta un consilier în carieră?

În primul rând persoana care la ajutorul căreia apelezi pentru consiliera în carieră poate fi privit ca un prieten apropiat. Este omul care te va îndruma, care are sfaturi și sugestii pertinente, astfel încât rezultatul final să fie unul benefic pentru tine. Trebuie să fii sincer și deschis cu el, să nu încerci să îl impresionezi în niciun fel. Consilierul care îți va oferi sfaturi în ceea ce privește alegerea unei cariere îți vrea binele.

Concret, acesta îți va fi alături în procesul de luare a unei decizii importante pentru tine. Acesta îți va pune la dispoziție informații privind tendințele pe piața muncii, în domeniul tău de interes. De asemenea, îți poate oferi sprijinul necesar atunci când ți-ai pierdut locul de muncă. Perioada în care cauți, trimiți CV-uri, mergi la interviuri, este una foarte încărcată emoțional. Cei care au rămas fără un loc de muncă trec printr-un spectru larg de emoții, de la frică si rușine, până la deznădejde și punerea la îndoială a propriilor abilități.

Un consilier în carieră îți verifică aptitudinile, abilitățile de prezentare la interviu și susține cu tine o simulare de interviu. Apoi, îți oferă sfaturi și recomandări pentru a-ți îmbunătăți prestația la interviuri.

Când ești tânăr și nu știi în ce direcție să o apuci, din punct de vedere profesional, prietenul tău – consilierul în carieră te ajută să îți clarifici ce îți dorești cu adevărat din punct de vedere profesional. De asemenea, poate face același lucru și dacă te afli la o răscruce în carieră și nu știi care este direcția potrivită pentru tine și pentru etapa din viață la care te afli.

În atribuțiile unui consilier în carieră întră și oferirea sugestiilor cu privire la întocmirea unui CV, potrivit pentru tipul de job la care vrei să aplici.

De ce ai nevoie de serviciile unui consilier în carieră?

Așadar, ajutorul pe care ți-l poate oferi un consilier în carieră este cuprinzător, detaliat și, mai ales, personalizat. Totuși, sunt oameni care se întreabă de ce să plătească un consilier în carieră, în condițiile în care e plin internetul de informații și sfaturi despre cum să scrii un CV, despre cum să răspunzi la anumite întrebări care se pun la interviu, despre cum să te îmbraci la interviu, cum să faci față perioadei în care nu ai job, etc.

Da, serviciile lui costă bani pe care, cel mai probabil, nu îi ai sau ai vrea să îi economisești. Dar, pe termenul lung, se va dovedi o investiție eficientă. Pentru că, cu cât este mai scurtă perioada în care nu ai un loc de muncă, cu atât te vei pune mai repede pe picioare din punct de vedere financiar. Iar interesul tău este să scurtezi cât poți de mult perioada în care nu ai o stabilitate financiară.

Nu în ultimul rând, consilierul în carieră te poate ajuta să identifici și să clarifici următoarele: abilitățile și competențele tale, obiectivele pe care vrei să le atingi, fricile tale în ceea ce privește procesul de găsire a unui loc de muncă, factorii din viața care îți pot influența (în mod pozitiv sau negativ) aspirațiile profesionale, următorii pași în carieră, precum și planul specific pentru a-ți atinge scopurile profesionale.

Ca o concluzie, consilierul în cariera oferă sprijin persoanelor nu numai în alegerea unei cariere sau a unui job, ci îi ajută să se cunoască mai bine, să se înțeleagă mai bine și/ sau să se descopere pe ei înșiși. Îi poate ajuta să își  găsească vocația, astfel încât să poată lua deciziile cele mai potrivite pentru parcursul profesional.

Dacă știi deja ce vrei să faci în viața ta profesională și ai nevoie de cursuri acreditate care să ateste ce calificări ai, poți apela la Centrul de Calificare și Pregătire Profesională unde găsești o gamă variată de cursuri pe care le poți faci. Scopul nostru îl constituie educarea și încurajarea persoanelor în vederea pregătirii și perfecționării profesionale, a calificării și recalificării, prin organizarea de cursuri într-o multitudine de domenii. Așadar, dacă ai nevoie de sprijin pentru a te orienta în carieră, Centrul de calificare și formare profesională îți stă la dispoziție! Găsești pe site-ul nostru informații concrete despre fiecare curs de calificare în parte, inclusiv costuri și acte necesare. Și, dacă ai nelămuriri sau vrei să te înscrii la oricare dintre cursuri, ne poți suna oricând.

Autor – Ileana Adamescu

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.