Cum ceri o mărire de salariu?

Cererea unei măriri de salariu este un proces important și trebuie tratată cu tact și profesionalism.

Cum ceri o mărire de salariu?

Cum ceri o mărire de salariu?

Iată câteva sfaturi despre cum să faci acest lucru:

  1. Pregătește-te temeinic: Înainte de a face cererea, asigură-te că ai pregătit argumente solide pentru a-ți susține cererea de mărire salarială. Gândește-te la contribuțiile tale semnificative la companie, la rezultatele pozitive pe care le-ai adus și la responsabilitățile suplimentare pe care le-ai asumat de la ultima ta mărire salarială.
  2. Alege momentul potrivit: Caută ocazia potrivită pentru a discuta despre mărirea salarială cu angajatorul sau cu responsabilul tău direct. Dacă compania are o politică specifică privind evaluarea salarială, asigură-te că cererea ta se încadrează în aceste termene.
  3. Programează o întâlnire: În loc să faci cererea printr-un e-mail sau în trecere, solicită o întâlnire dedicată pentru a discuta despre salariul tău. Acest lucru arată că iei subiectul în serios și că ești pregătit să discuți în detaliu.
  4. Prezintă argumente obiective: În timpul întâlnirii, prezintă argumente obiective și concrete pentru cererea ta. Evită să faci comparații cu colegi sau să folosești doar motive personale. Subliniază valoarea adusă companiei, competențele, rezultatele și contribuțiile tale.
  5. Cere feedback: Întreabă angajatorul despre performanțele tale și despre ce ar putea fi îmbunătățit. Afișează disponibilitatea de a învăța și de a te dezvolta în continuare în rolul tău.
  6. Fii deschis la negocieri: Există posibilitatea ca angajatorul să nu poată acorda o mărire salarială imediat sau în întregime. Fii deschis la negocieri și discută despre posibilitatea altor beneficii, cum ar fi bonuri de masă, tichete de vacanță sau alte stimulente.
  7. Păstrează o atitudine pozitivă: Indiferent de rezultatul discuției, menține o atitudine profesională și pozitivă. Apreciază faptul că angajatorul a luat în considerare cererea ta și solicită feedback cu privire la ceea ce poți îmbunătăți pentru a-ți spori șansele pentru o viitoare mărire salarială.

Este important să abordezi cererea de mărire de salariu cu încredere, dar și cu realitatea că nu întotdeauna va fi posibil să obții ceea ce dorești. Dacă nu primești mărirea solicitată, ia în considerare posibilitatea de a căuta oportunități în alte companii sau de a-ți dezvolta abilitățile pentru a crește valoarea ta pe piața muncii.

Dacă vrei să îți crești valoarea pe piața muncii și dacă vrei să investești în tine, trebuie să știi că serviciile oferite de Centrul de Calificare și Pregătire Profesională constau într-o gamă variată de cursuri pe care le poți faci. Scopul nostru îl constituie educarea și încurajarea persoanelor în vederea pregătirii și perfecționării profesionale, a calificării și recalificării, prin organizarea de cursuri într-o multitudine de domenii. Așadar, dacă ai nevoie de sprijin pentru a te orienta în carieră, Centrul de calificare și formare profesională îți stă la dispoziție! Găsești pe site-ul nostru informații concrete despre fiecare curs de calificare în parte, inclusiv costuri și acte necesare. Și, dacă ai nelămuriri sau vrei să te înscrii la oricare dintre cursuri, ne poți suna oricând.

Dacă ai absolvit unul din cursurile noastre, ne poți trimite părerea ta despre experiența pe care ai avut-o pe adresa de email: office@calificare-evaluare.ro. Astfel, ai și tu șansa de a-i ajuta pe alții să facă o schimbare! Iți mulțumim!

Autor – Ileana Adamescu

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.