Vrei o schimbare de carieră? Nu mai sta pe gânduri! Fă-o!

Poate că ți-ai ales drumul profesional când erai mult prea tânăr și nu prea știai ce vrei. Cel mai probabil, de-a lungul timpului, te-ai schimbat și, o dată cu transformarea ta personală, simți nevoia unei transformări profesionale, vrei să faci o schimbare de carieră. Ai acumulat experiență într-un domeniu și simți, de ceva vreme, că nu mai ai unde să crești în domeniul ales. Nu-ți mai găsești locul în ceea ce faci. Locul de muncă actual nu-ți mai aduce nicio bucurie.

Vrei o schimbare de carieră? Nu mai sta pe gânduri! Fă-o!

Vrei o schimbare de carieră? Nu mai sta pe gânduri! Fă-o!

Te regăsești în măcar una din situațiile de mai sus? Atunci poate este timpul să faci o schimbare de carieră!

Decizia de a schimba cariera nu este chiar ușor de luat, provoacă anxietate și trebuie bine gândită. Există mulți factori de care trebuie să ții cont când iei o astfel de decizie, tocmai pentru a te asigura că este una corectă și benefică pentru tine. Ia aminte că frica de schimbare nu ar trebui să te țină pe loc, undeva unde nu te mai simți bine, nu mai dai randament și ești nefericit.

În general, cele mai importante motive care îi determină pe oameni să își schimbe cariera sunt fie lipsa unei oportunități de avansare, fie o nemulțumire generală legată de mediul de lucru sau volumul de muncă. Totuși, există persoane care pur și simplu vor să facă altceva. Să schimbe domeniul de activitate. Să își urmeze o pasiune. Să renunțe la munca de birou și să muncească mai mult în aer liber. Să nu mai stea 8 ore nemișcate pe un scaun, ci să aibă un job mai dinamic.

Și atunci, mulți dintre cei care se regăsesc în situațiile de mai sus, aleg recalificarea profesională. Acum este la îndemâna oricui să facă niște cursuri de calificare/ recalificare profesională, să obțină o diplomă autorizată și să o pornească pe un drum noi. Fie că aleg să se angajeze undeva, fie că își deschis propria afacere, fac o schimbare.

Strategii pentru o schimbare de carieră cât mai benefică

Indiferent care îți sunt motivele pentru care alegi să faci o schimbare în plan profesional, este recomandat să ții cont de câteva ”strategii” care te vor ajuta să obții un loc de muncă mai bun, în domeniul ales.
Află în ce domenii se fac angajări și se caută oameni: chiar și în contextul economic actual, există domenii care nu au fost afectate de criza economică
Stabilește care ar fi condițiile de muncă ideale pentru tine: Îți place să-ți organizezi singur programul și să ai ore flexibile de muncă? Te avantajează mai mult un program de lucru fix? Te gândești că te-ai potrivi într-o corporație, unde vei face parte dintr-o echipă mai mare? Ți-ar plăcea să lucrezi într-o afacere mai mică și cu o echipă mai restrânsă? Găsește răspuns la toate întrebările de mai sus, pentru că de asta depinde mult satisfacția ta viitoare.
Informează-te asupra cerințelor unor anumite posturi: o dată ce ai restrâns domeniile de activitate în care vrei să profesezi, este bine să te informezi. Vezi ce presupun anumite job-uri, care sunt abilitățile de care vei avea nevoie pentru a lucra în domeniul și pe postul ales. Pentru acest lucru sunt recomandate cursurile de specialitate. Multe dintre ele pot fi făcute online, ceea ce te va ajuta să salvezi timp.
Stabilește care este nivelul salarial care îți va aduce satisfacție: care este salariul de care ai avea nevoie, la început, pentru a te simți stabil financiar? Cât de independent financiar ești? Ai o familie de întreținut sau ai câțiva ani buni de experiență care te-au ajutat să pui ceva bani de-o parte? Pe lângă schimbarea domeniului, este important să fii mulțumit și de salariul pe care îl vei primi. Nu este suficient doar să faci ceva cu plăcere. Trebuie să fii mulțumit și de banii pe care îi vei primi.
Alege câteva cursuri pentru reconversia profesională: în funcție de ceea ce ai stabilit că vrei să faci pe viitor, poți face niște cursuri care te vor ajuta să îți găsești mai ușor un loc de muncă.

La Centrul de Calificare și Pregătire Profesională ai o gamă variată de cursuri pe care le poți faci. Scopul nostru îl constituie educarea și încurajarea persoanelor în vederea pregătirii și perfecționării profesionale, a calificării și recalificării, prin organizarea de cursuri într-o multitudine de domenii. Așadar, dacă ai nevoie de sprijin pentru a te orienta în carieră, Centrul de calificare și formare profesională îți stă la dispoziție! Găsești pe site-ul nostru informații concrete despre fiecare curs de calificare în parte, inclusiv costuri și acte necesare. Și, dacă ai nelămuriri sau vrei să te înscrii la oricare dintre cursuri, ne poți suna oricând.

Autor – Ileana Adamescu

 

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.