Un mecanic auto bun este aur curat pentru liniștea oricui

De câte ori nu ni se întâmplă să ni se strice mașina când ne e lumea mai dragă? Bine, dacă ar fi să fim cinstiți, mașina se strică întotdeauna când ne e lumea mai dragă. Niciodată nu e momentul potrivit să se strice. Totuși, asta ni se întâmplă fiecăruia dintre noi. Și-atunci ce facem? Sunăm un mecanic auto. Să ai pe lângă tine un mecanic auto bun este la fel de vital cu a avea un meci de familie bun, un stomatolog bun, un instalator bun. Fiindcă mereu te va apuca o durere de măsea când te aștepți mai puțin. Iar o țeavă prin casă se va sparge fix când îți e lumea mai dragă și mai roz.

Un mecanic auto bun este aur curat pentru liniștea oricui

Un mecanic auto bun este aur curat pentru liniștea oricui

Ce face un mecanic auto?

Ocupația de mecanic auto se referă la executarea de operațiuni de întreținere, înlocuire și reparații la autovehiculele rutiere. Este necesar ca orice mecanic să știe cum să diagnosticheze o defecțiune si cum să execute lucrări de reparații în condiții de siguranță. Acesta trebuie să ofere o soluție optimă din punct de vedere tehnic, dar și economic și calitativ. În același timp, mecanicul auto trebuie sa dețină abilități pentru o bună colaborare și comunicare cu clienții și să ofere sfaturi competente în domeniul de mentenanță al autoturismelor.

Cum devii mecanic auto?

Dacă ești tânăr, poți urma o școală de profil. Dar ce te faci dacă nu mai ești chiar la prima tinerețe și vrei să devii mecanic auto? E simplu! Faci niște cursuri!

Cursurile de mecanic auto dispun de condiții avantajoase de predare, dar și de practică. Astfel, oricine are o pasiune pentru asta și realizează că își dorește să urmeze meseria de mecanic auto, poate să urmeze cursuri de specialitate. În urma participării la un curs de mecanic auto, va învăța nu doar teorie, ci și partea practică necesară de care are nevoie pentru a profesa în acest domeniu.

Ce înveți la un curs de mecanic auto?

Deși poate că ți se pare că le știi pe toate, mai ales dacă ești pasionat de mecanica auto, s-ar putea să ai parte de o surpriză plăcută și să constați că, în urma unui astfel de curs, vei învăța multe lucruri pe care nu le știai. Concret, iată care sunt unitățile de competență pe care le vei dobândi:
–  completarea şi transmiterea documentelor specifice
– aplicarea normelor de protecție a muncii și prevenire și stingerea incendiilor
– asigurarea cu piese de schimb şi materiale a locului de muncă
– planificarea activităţii proprii
– diagnosticarea disfuncţionalităţilor unui autoturism
– efectuarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţie la mecanismele motorului
– etanşarea sistemelor: ungere, răcire, alimentare cu combustibil
– executarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţie la punţi şi suspensii
– executarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţie la sistemul de transmisie
– oferirea de consultanţă de specialitate
– utilizarea aparatelor şi echipamentelor de măsurare şi testare
– utilizarea sculelor, dispozitivelor şi materialelor

Motivele pentru a te înscrie la cursuri mecanic auto în cadrul Centrului de Calificare și Pregătire Profesională:

  • Costă puțin și se poate plăti și în rate
  • Durează puțin, în de 20 de săptămâni te poți angaja
  • Ne ocupăm de toate documentele necesare absolvirii
  • Vei face practică și vei câștiga experiență reală
  • Diploma obținută este recunoscută atât național, cât și internațional si este acreditată de Ministerul Muncii si Ministerul Educației și Cercetării
  • Ai parte de o instruire profesionistă din partea unor specialiști în acest domeniu

Mai multe informații și pașii pe care trebuie să îi urmezi vei găsi pe site-ul nostru, al Centrului de Calificare și Pregătire Profesională. Trebuie doar să completezi un formular pentru înscrierea la cursul nostru de mecanic auto. La finalul unui curs autorizat de mecanic auto, pe care îl poți absolvi în 20săptămâni, vei obține o diplomă acreditată și vei putea imediat să începi să lucrezi. Și să îți urmezi o pasiune! În scurt timp vei deveni omul care asigură liniștea multor familii!

Autor – Ileana Adamescu

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.