Cum devii mecanic vulcanizator în doar 10 săptămâni
Un cauciuc dezumflat într-o dimineață în care ești grăbit și ai multe lucruri de făcut este un motiv bun pentru o zi proastă. Un cauciuc care explodează atunci când ți-e lumea mai dragă, îți dă peste cap toate planurile organizate minuțios pentru o zi ocupată. La cine apelezi pentru ca ziua ta să nu fie chiar atât de proastă pe cum vrea ea să pară? La un mecanic vulcanizator. De unde reiese că mecanicul vulcanizator este la fel de indispensabil ca un mecanic auto. Pentru că se îngrijește de liniștea zilelor noastre.
Ce este un mecanic vulcanizator și cu ce se ocupă?
Ocupația de mecanic vulcanizator presupune efectuarea unor activități specifice de remediere a defectelor anvelopelor diferitelor tipuri de vehicule rutiere: autoturisme, biciclete, motociclete, ciclomotoare, autovehicule tractoare, remorci, semiremorci, remorci ușoare etc. În principiu, cam tot ce se învârte și are o anvelopă.
Activitățile principale desfășurate de mecanicul vulcanizator se referă la diagnosticarea defectelor anvelopelor, vulcanizarea anvelopelor/ camerelor de aer, demontarea/ asamblarea roților și montarea roții pe autovehicul, înlocuirea anvelopelor uzate sau în vederea adecvării la sezon, echilibrarea roților.
Toate activitățile se realizează cu respectarea normelor specifice de sănătate și securitate în munca și de PSI. Pentru desfășurarea activităților curente, mecanicul vulcanizator întreține permanent SDV-urile si echipamentele pe care le utilizează și își asigură locul de muncă cu toate materialele necesare. De asemenea, își planifică activitățile în mod adecvat pentru realizarea obiectivelor zilnice.
La o primă vedere, pare destul de simplu să fii mecanic vulcanizator. Dar nu poți face asta dacă nu ai o diplomă care să ateste ce competențe profesionale ai. Tocmai de aceea, dacă vrei să profesezi în acest domeniu și vrei să ai o dovadă că ești priceput la asta, ai nevoie de o diplomă, pe care o vei obține în urma absolvirii unui curs de specialitate.
Ce competențe dobândești în urma absolvirii unui curs de mecanic vulcanizator?
– Comunicare interactivă
– Capacitatea de a lucra în echipă
– Planificarea activității zilnice
– Aplicarea normelor de sănătate și securitatea muncii, NSSM și normele de prevenire si stingere a incendiilor NPSI
– Diagnosticarea defectelor
– Demontarea roților
– Vulcanizarea anvelopelor/ camerelor de aer
– Asigurarea necesarului de materiale
– Întreținerea SDV-urilor si echipamentele specifice
– Înlocuirea anvelopelor
– Asamblarea roților
– Echilibrarea roților
– Montarea roții pe autovehicul
La aceste cursuri se poate înscrie orice persoană care vrea să profeseze în acest domeniu. Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească este să fi absolvit învățământul minim obligatoriu. Nu este nevoie de nicio altă diplomă. La finalul cursului vei susține un examen și vei pleca de la noi cu o diplomă atestată și recunoscută la nivel național și internațional. Pe baza acestei diplome vei putea lucra ca mecanic vulcanizator autorizat si vei putea urma o cariera de succes, extrem de bine plătită. Și indispensabilă nouă, celorlalți oameni care ne pricepem doar să conducem o mașină și atât.
Mai multe informații și pașii pe care trebuie să îi urmezi vei găsi pe site-ul nostru, al Centrului de Calificare și Pregătire Profesională. Trebuie doar să completezi un formular pentru înscrierea la cursul nostru de mecanic auto. La finalul unui curs autorizat de mecanic auto, pe care îl poți absolvi în 20săptămâni, vei obține o diplomă acreditată și vei putea imediat să începi să lucrezi. Și să îți urmezi o pasiune! În scurt timp vei deveni omul care asigură liniștea multor familii!
Autor – Ileana Adamescu
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!