Machiajul profesional sau make-up-ul, de la pasiune la carieră

Machiajul profesional sau make-up-ul, de la pasiune la carieră

Pentru multe dintre adolescentele și tinerele din zilele noastre, machiajul profesional (make-up-ul) este o pasiune pe care și-o cultivă și pe care o aprofundează zi de zi. Au la îndemână tutoriale pe YouTube, filmulețe pe TikTok, site-uri care le oferă absolut toate informațiile și materiile prime de care au nevoie. Sunt atrase de culori, de tehnici, de ustensilele necesare. Le place să fie frumoase, mereu impecabil machiate și le place să experimenteze.

Pentru multe dintre ele pasiunea asta începe din necesitatea de a acoperi urmele adolescenței: imperfecțiunile tenului, punctele negre, sprâncenele care nu li se par perfecte, genele care nu sunt poate îndeajuns de lungi și de dese de la mama natură. Și, uite așa, din joacă, descoperă cât de mult le place make-up-ul. Nu doar pentru ele, ci și pentru prietene. Și, ajunse la vârsta de adult, își doresc să producă și bani de pe urma pasiunii lor. Aleg să facă niște cursuri adevărate de make-up sau machiaj profesional, obțin o diplomă recunoscută la nivel național și, brusc, pasiunea se poate transforma în job.

Machiajul profesional sau make-up-ul, de la pasiune la carieră

Machiajul profesional sau make-up-ul, de la pasiune la carieră

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a face un curs de make-up?

Cursurile de calificare în machiaj durează de obicei destul de puțin, nu necesită condiții deosebite pentru a fi absolvite și, ulterior, generează un venit frumos. În urma absolvirii unui asemenea curs de calificare profesională poți accede la un loc ca machior în cadrul unui salon sau îți poți deschide propria afacere. Este o modalitate relativ ușoară de a genera venituri stabile și de a avea o carieră profesională de succes. Și, cel mai important, care să îți placă!

Spre exemplu, la Centrul de Calificare și Pregătire Profesională poți absolvi un curs de machior în doar 6 săptămâni, iar condiția pentru înregistrare este să ai minim 10 clase absolvite și o școală profesională în domeniu, care să ateste cunoașterea și calificarea profesională. Această școală poate fi însă înlocuită și de alte cursuri de pregătire și instruire în domeniul machiajului.

Ce înveți la un curs de make-up?

Poate că ți se pare că le știi pe toate deja, înainte de a frecventa niște cursuri specializate. Că doar nu degeaba ți-ai petrecut sute de ore urmărind tutoriale, citind și experimentând pe tine și pe prietenele tale. Însă o să ai surpriza să descoperi că mai ai încă multe lucruri de învățat!

În urma unui astfel de curs vei fi capabilă să execuți toate tipurile de machiaje convenționale și speciale, vei putea proiecta piese pentru machiaj transformațional și vei putea executa acest tip de machiaj, dar vei avea absolvită și o etapă de practică destul de solidă. Toate aceste lucruri te vor poziționa ca machior profesionist și te vor ajuta să te angajezi rapid.

Ce înseamnă ocupația de machior sau make-up artist?

Potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române, machiorul este un specialist în machiaj. Make-up artistul este un artist al cărui mediu de exprimare este corpul uman. Ocupația de machior presupune competențe legate de executarea machiajelor de înfrumusețare pentru diferite ocazii și corectare – pentru camuflarea defectelor diverșilor clienți, precum și a machiajelor speciale, în vederea realizării ședințelor foto, filmărilor video și de televiziune și pentru prezentări de modă. După absolvirea unui astfel de curs vei ști să execuți diverse tipuri de machiaje, potrivite pentru diverse ocazii.

Dacă ești o pasionată a acestui domeniu, ai șansa de a transforma o pasiune într-o meserie. Tot ce trebuie să faci este să te înscrii la cursurile noastre de make-up completând un formular și, în doar 6 săptămâni, vei avea o diplomă recunoscută la nivel național. Îți va fi de folos indiferent dacă vrei să te angajezi undeva sau dacă vrei să îți deschizi propria afacere.

Dacă ai nevoie de sprijin pentru a te orienta în carieră, Centrul de calificare și formare profesională îți stă la dispoziție!

Autor – Ileana Adamescu

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.