Echipa noastră | Monica, formator: ”Încerc să acumulez tot ce se poate din domeniile în care activez.”

Din dorința de a ne cunoaște mai bine, voi cei care vreți să ne treceți pragul și să vă înscrieți la oricare dintre cursurile noastre de calificare și pregătire profesională, am considerat că este util să ne cunoașteți mai bine echipa noastră. În spatele fiecăruia dintre formatorii noștri stă o poveste. Iar poveștile sunt făcute pentru a fi povestite.

Este mai ușor să treci pragul unei case, atunci când ești oarecum familiarizat cu oamenii care locuiesc în ea. Iar Centrul de Calificare și Pregătire Profesională ar putea fi casa ta, pentru o perioadă de timp. Echipa noastră, membrii familiei noastre, este formată din oameni dedicați, care pun pasiune în ceea ce fac.

Echipa noastră de formatori

Monica are 41 de ani, este căsătorită și este mama unui copil de 14 ani.
Este formator la centrul nostru din București, pentru cursul de infirmier.

Cu ce te-ai ocupat înainte de a fi formator?
Am avut norocul de a cunoaște această meserie la începutul drumului meu profesional. Nu am activat ca trainer în toată cariera mea, dar a fost pentru mine un „as în mânecă”, pe care l-am folosit atunci când a trebuit.

Cum ai ajuns să faci asta și care au fost motivele acestei schimbări de carieră?
Am cunoscut cel mai frumos colectiv , Departamentul Training  din cadrul Alliantz Tiriac. Oamenii ăștia făceau atât de multe, cu atât de multă plăcere și bună dispoziție, molipsitoare de-a dreptul, astfel încât nu a fost nevoie de muncă de convingere să ajung să fac și eu parte din echipa lor.

Ce calități/ aptitudini/ abilități consideri că ar trebui să aibă o persoană care vrea să devină formator?
În primul rând, această ocupație implică un proces de învățare continuă din partea trainerului, apoi o adaptabilitate la grup și la fiecare participant în parte. Trainerul analizează în fiecare moment al cursului modele de gândire și tipare de învățare, astfel încât informația pe care o livrează nu este doar dată mai departe și atât. Trainerul trebuie să se asigure că informația pe care o livrează ajunge la mintea celui care o primește și prinde rădăcini acolo. Pentru că oamenii care vin la cursurile noastre vor să învețe. Iar noi trebuie să ne asigurăm că pleacă de la noi cu informațiile de care au nevoie să facă o schimbare în cariera lor.

Cum ți s-a schimbat viața profesională/ cariera în urma acestei decizii?
Viața mea profesională se schimbă constant, datorită oamenilor care vin la cursuri și pe care ajung să îi cunosc, în cele 20 de săptămâni în care îmi desfășor un curs. Încep fiecare curs, cu fiecare grup, cu niște emoții uriașe și îl termin, de fiecare dată, în lacrimi. Am primit lecții de viață de la fiecare cursant în parte și voi continua să învăț în permanență de la ei.

Care sunt responsabilitățile unui formator?
Un formator, ca orice om care are o viață profesională. trebuie să se bazeze în primul rând pe responsabilitatea lucrului bine făcut! Conștiinciozitatea cu care îți faci meseria este esențială.

Care a fost cea mai interesantă experiență de când ai devenit formator?
De-a lungul timpului am avut parte de multe experiențe interesante și nu ar fi corect să menționez doar una. Dacă ești atent la ceea ce se întâmplă în jurul tău, fiecare zi îți oferă măcar o experiență interesantă.

Cum crezi că se schimbă viețile oamenilor care participă la cursurile tale?
Dacă au ajuns la cursul meu, schimbarea deja a avut loc în viețile oamenilor. Eu mă asigur doar ca în timpul cursului ei să capete certitudinea că au făcut alegerea corectă. Este o meserie foarte grea, dar satisfacțiile obținute sunt pe măsură. Și mă motivează în fiecare zi pe care mi-o petrec alături de cursanții mei.

Enumeră 3 cuvinte care te definesc.
Energică.
Zâmbitoare.
Ambițioasă.

Ce este un infirmier?
Este persoana care însoțește persoanele îngrijite la îndeplinirea activităților vieții cotidiene și efectuează îngrijiri legate de funcții de întreținere și continuitate a vieții. Contribuie la îmbunătățirea stării de sănătate și la refacerea autonomiei, în măsura în care este posibil. Lucrează în colaborare și sub responsabilitatea unei/unui asistent medical, cel mai adesea, în cadrul unei echipe pluridisciplinare și participă la îngrijirile de sănătate preventive, curative sau paliative. Infirmiera își exercită activitatea în mediul spitalicesc sau extraspitalicesc, în sectorul medical, medico-social sau social.

Ce presupune cursul de infirmier?
Acesta durează 20 de săptămâni, iar o parte din competențele dobândite de cursanți în urma obținerii unei diplome acreditate sunt următoarele: planificarea propriei activități, perfecționarea continuă, lucrul în echipă multidisciplinară, comunicarea interactivă, respectarea drepturilor persoanei îngrijite, supravegherea stării de sănătate a persoanei îngrijite, alimentarea și hidratarea persoanei îngrijite, igienizarea spațiului în care se află persoana îngrijit, acordarea îngrijirilor de igienă pentru persoanele îngrijite, transportarea rufăriei, transportul persoanelor îngrijite.

Echipa noastră, indiferent că vorbim despre oamenii de la Buzău, Târgu Jiu, Deva, București sau Alba Iulia, este formată din oameni frumoși, care pun pasiune și bucurie în ceea ce fac.

Dacă ai nevoie de sprijin pentru a te orienta în carieră, Centrul de calificare și formare profesională îți stă la dispoziție!

Autor – Ileana Adamescu

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.