Echipa noastră | Ciprian, formator: ”Cea mai frumoasă experiență este satisfacția pe care o am când un cursant îmi mulțumesc pentru cunoștințele dobândite.”

Din dorința de a ne cunoaște mai bine, voi cei care vreți să ne treceți pragul și să vă înscrieți la oricare dintre cursurile noastre de calificare și pregătire profesională, am considerat că este util să ne cunoașteți mai bine echipa noastră. În spatele fiecăruia dintre formatorii noștri stă o poveste. Iar poveștile sunt făcute pentru a fi povestite.

Este mai ușor să treci pragul unei case, atunci când ești oarecum familiarizat cu oamenii care locuiesc în ea. Iar Centrul de Calificare și Pregătire Profesională ar putea fi casa ta, pentru o perioadă de timp. Echipa noastră, membrii familiei noastre, este formată din oameni dedicați, care pun pasiune în ceea ce fac.

Echipa noastră - cursul de mașinist la mașini pentru terasamente – buldoexcavatorist

Echipa noastră – cursul de mașinist la mașini pentru terasamente – buldoexcavatorist

Ciprian Nistor are 38 de ani, este inginer de profesie, a absolvit Universitatea Tehnică de Construcții București – Facultatea de Căi Ferate, Drumuri si Poduri, este căsătorit și este tată.

Este formator la centrul nostru din Buzău pentru cursul de mașinist la mașini pentru terasamente – buldoexcavatorist.

Cu ce te-ai ocupat înainte de a fi formator?
Înainte de a fi formator, am profesat ca inginer constructor. M-am ocupat cu execuția de lucrări de alimentare cu apă, canalizare, drumuri, gospodărie urbană, civile. Dintotdeauna am lucrat în domeniul pentru care m-am pregătit.

Cum ai ajuns să faci asta și care au fost motivele acestei schimbări de carieră?
În primul rând m-a motivat să fac această schimbare lipsa, de pe piața muncii, a personalului pregătit/ calificat. Lipsa oamenilor calificați reprezintă o problemă reală cu care se confruntă piața muncii din zilele noastre. Iar acest lucru trebuie să se schimbe. Și îmi place să cred că și eu pot contribui la o schimbare în bine a mediului profesional. De asemenea, m-a mai motivat dorința de a împărtăși cu alții cunoștințele și experiența acumulată în viața profesională.

Ce calități/ aptitudini/ abilități consideri că ar trebui să aibă o persoană care vrea să devină formator?
În primul rând, o persoană care vrea să devină formator trebuie să aibă o experiență temeinică, teoretică și practică, în domeniul dorit. Nu ai cum să îi înveți pe alții ceea ce tu nu stăpânești foarte bine. Deopotrivă, un formator trebuie să fie un bun pedagog și un bun psiholog. Transmiterea informațiilor și relaționarea cu oamenii sunt esențiale. Degeaba ai multe cunoștințe în domeniu, dacă nu găsești modalitatea potrivită de a le transmite mai departe. Oamenii au nevoie să li se predea informațiile astfel încât să le înțeleagă și să le rețină. Nu în ultimul rând, un formator trebuie să fie rezistent la stres și să nu își piardă cumpătul.

Cum ți s-a schimbat viața profesională/ cariera în urma acestei decizii?
În urma deciziei de a face această schimbare de carieră viața mea s-a schimbat doar în bine. Am șansa de a cunoaște oameni noi. Și mă obligă să îmi îmbunătățesc în permanență cunoștințele în domeniu.

Care sunt responsabilitățile unui formator?
Un formator trebuie să știe să respecte un program, dar și programa cursului. Este responsabil cu transmiterea cunoștințelor și informațiilor către cursanți cât mai corect și exact și are obligația să se asigure că cei care termină cursul său sunt pregătiți atât din punct de vedere teoretic, cât și practic să profeseze meseria pentru care s-au pregătit.

Care a fost cea mai interesantă experiență de când ai devenit formator?
De când am devenit formator am avut mai multe experiențe interesante… Cred că cea mai frumoasă experiență este satisfacția pe care o am când un cursant îmi mulțumesc pentru cunoștințele dobândite. Simt că am un scop în viață și că ceea ce fac contează cu adevărat. Fac parte din procesul de transformare a unui individ și asta mă bucură nespus.

Cum crezi se schimbă viețile oamenilor care participă la cursurile tale?
Viețile oamenilor care participă nu doar la cursurile mele, ci la toate cursurile Centrului de Calificare și Formare Profesională, se schimbă în bine pentru că, datorită cunoștințelor dobândite, pot practica o meserie frumoasă și bănoasă.

Enumeră 3 cuvinte care te definesc.
Serios.
Punctual.
Echilibrat.

Cu ce se ocupă mașinistul la mașini pentru terasamente?
Este un conducător de mașini și utilaje pentru terasamente, care conduce, întreține și supraveghează instalații, agregate si utilaje destinate executării lucrărilor de terasamente conform cărții tehnice a acestora. Mașinile pentru terasamente sunt utilizate cu preponderență la lucrările de pământ și în construcția de drumuri, executând operații de: încărcat, săpat și transportat, săpat șanțuri și canale, profilat/nivelat, scarificat, defrișat/curățat terenul, compactat etc.

Ce presupune acest curs?
Acesta durează 20 de săptămâni, iar o parte din competențele dobândite de cursanți în urma obținerii unei diplome acreditate sunt următoarele: comunicarea la locul de muncă, lucrul în echipă, planificarea activității zilnice, aplicarea normelor de sănătate și securitate în muncă – NSSM și a normelor de prevenire și stingere a incendiilor – NPSI, aplicarea normelor de protecția mediului, aplicarea normelor de siguranță a circulației, efectuarea lucrărilor de săpare, încărcarea materialelor în mijloace de transport, efectuarea lucrărilor de curățare, nivelare și afânare a terenurilor, efectuarea lucrărilor de compactare, întreținerea utilajelor pentru lucrări de terasamente.

Echipa noastră, indiferent că vorbim despre oamenii de la Buzău, Târgu Jiu, Deva, București sau Alba Iulia, este formată din oameni frumoși, care pun pasiune și bucurie în ceea ce fac.

Dacă ai nevoie de sprijin pentru a te orienta în carieră, Centrul de calificare și formare profesională îți stă la dispoziție!

Autor – Ileana Adamescu

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.