Cursul de tricoter confecționer potrivit celor care vor să lucreze în industria textilă

Industria textilă din Romania a trecut și trece prin momente dificile din cauza lipsei forței de muncă, calificată în acest domeniu. Meseria de tricoter confecționer este căutată pe piața locurilor de muncă, fiindcă în industria de specialitate există multe fabrici de textile.

Înainte de 1990, industria textilă era unul dintre principalele motoare ale economiei socialiste. Însă schimbările tehnologice de la începutul anilor 90 au pus fabricile existente în acel moment în situația de a-și reorienta producția spre nișe care să-i asigure supraviețuirea. Dispariția piețelor tradiționale de export din perioada comunistă, declinul întregii industrii românești după 1990, proximitatea geografică față de piața UE, au orientat industria către dezvoltarea unei producții axate pe asamblare. Acest tip de producție a rămas principala activitate a companiilor toate domeniile industriale, lucru ce a permis supraviețuirea industriei, dar nu și dezvoltarea ei.

În ultimii ani industria românească de textile și-a redefinit identitatea ca asamblor de primă calitate și a reușit să devină competitivă și recunoscută pe piețele externe. Majoritatea companiilor care apelează la forța de muncă românească pentru producția de asamblare vin din Marea Britanie, Spania, Germania, Italia sau Franța. Aceste țări dețin piața hainelor de masă, dar și producții de tip haute-couture. Aceste țări sunt principalele țări partenere în producția de asamblare executată în România.

Fabricile de profil sunt numeroase și caută, în permanență, angajați care sunt specializați în meseria de tricoter confecționer.

Cursul de tricoter confecționer potrivit celor care vor să lucreze în industria textilă

Cursul de tricoter confecționer potrivit celor care vor să lucreze în industria textilă

Cu ce se ocupă un tricoter confecționer?

Tricoter – confecționerul lucrează în industria confecțiilor. Se ocupă de pregătirea materialelor, a semifabricatelor, la prelucrarea și asamblarea reperelor pe mașinile de cusut din industria confecțiilor, la finisarea și ambalarea produselor confecționate. De calitatea activității sale depinde executarea corectă a confecționării. Acesta va fi capabil să execute operații specifice de croire, confecționare, ambalare și etichetare, să folosească utilaje și dispozitivele specifice.

Informații utile despre cursul de tricoter confecționer

La Centrul de Calificare și Pregătire Profesională cursul de tricoter confecționer (calificare nivelul 2) durează 20 de săptămâni, iar prețul pentru contravaloarea lui se poate achita și în rate. Condițiile de acces la programul ”Curs Calificare Tricoter Confecționer” sunt doar două: cursantul trebuie să fi absolvit minim 10 clase și să fie apt din punct de vedere medical.

Competențe dobândite la terminarea unui curs de tricoter confecționer

După absolvirea cursului, cursantul va dobândi următoarele competențe: utilizarea limbajului tehnico – grafic, utilizarea documentației tehnice – industriale, menținerea utilajelor în stare de funcționare, urzirea firelor, producerea tricoturilor pe mașini rectilinii de tricotat, producerea tricoturilor pe mașini circulare de tricotat, producerea tricoturilor pe mașini de tricotat din urzeală, confecționarea produselor din tricot.

Dacă îți dorești să lucrezi în industria textilă, un curs de tricoter confecționer te va ajuta să îți găsești cu ușurință un loc de muncă. Completează formularul de înscriere la curs, iar de restul ne ocupăm noi!

Dacă ai decis deja ce vrei să faci în viața ta profesională și ai nevoie de cursuri acreditate care să ateste ce calificări ai, pentru schimbarea în carieră dorită, poți apela la serviciile oferite de Centrul de Calificare și Pregătire Profesională unde găsești o gamă variată de cursuri pe care le poți faci. Scopul nostru îl constituie educarea și încurajarea persoanelor în vederea pregătirii și perfecționării profesionale, a calificării și recalificării, prin organizarea de cursuri într-o multitudine de domenii. Așadar, dacă ai nevoie de sprijin pentru a te orienta în carieră, Centrul de calificare și formare profesională îți stă la dispoziție! Găsești pe site-ul nostru informații concrete despre fiecare curs de calificare în parte, inclusiv costuri și acte necesare. Și, dacă ai nelămuriri sau vrei să te înscrii la oricare dintre cursuri, ne poți suna oricând.

Autor – Ileana Adamescu

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.