Îți place să lucrezi cu lemnul? Fă un curs de dulgher tâmplar parchetar!

Din păcate, în zilele noastre, multe meserii sunt pe cale de dispariție. Învățământul profesional nu mai este prima alegere a tinerilor din ziua de astăzi, ceea ce duce la dispariția meseriașilor. Fiecare a avut nevoie, la un moment dat în viață, de un meseriaș pentru renovarea unui apartament. Și, cu greu, a reușit să găsească unul. Fiindcă au rămas puțini și, și mai puțini, sunt cu adevărat pricepuți. Totuși, sunt mulți oameni cărora le place să meșterească. Poate că și tu ești unul dintre ei. Dacă îți place să lucrezi cu lemnul, un curs de dulgher tâmplar parchetar te-ar putea ajuta nu doar să faci ceea ce îți place, dar să și trăiești de pe urma unei pasiuni.

Îți place să lucrezi cu lemnul? Fă un curs de dulgher tâmplar parchetar!

Îți place să lucrezi cu lemnul? Fă un curs de dulgher tâmplar parchetar!

Cu ce se ocupă un dulgher tâmplar parchetar?

Dulgherul tâmplar parchetar este muncitorul din construcții – montaj a cărui activitate se compune din: executarea schelelor necesare lucrului la înălțime pentru lucrările de zidărie și finisaje la interior și exterior, executarea cofrajelor pentru diferitele elemente de rezistență ale construcțiilor (fundații, stâlpi, grinzi, planșee, scări, pereți) din beton armat monolit, montarea elementelor prefabricate care alcătuiesc structura de rezistență a clădirilor etajate, montarea pardoselilor din lemn (dușumele din scândură, parchet de diferite esențe – fag, stejar, foi de parchet laminat), executarea acoperișului tip șarpantă, încadrarea și ajustarea tâmplăriei.

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a putea face un curs de dulgher tâmplar parchetar? Trebuie doar să ai 8 clase absolvite și să fii apt din punct de vedere medical.

Cu vei ști să faci la terminarea cursului de dulgher tâmplar parchetar?

În urma absolvirii unui curs de dulgher tâmplar parchetar, vei dobândi următoarele unități de competență: comunicare și numerație, utilizarea calculatorului și prelucrarea informației, comunicarea în limba modernă, asigurarea calității, dezvoltarea personală în scopul obținerii performanței, igiena și securitatea muncii, lucrul în echipă, structuri pentru construcții, planuri pentru structuri, prelucrarea materialului lemnos, lucrări de tranșare și sprijin, lucrări de cofraje, montarea tâmplăriei, lucrări de pardoseli din lemn.

De ce să te înscrii la cursul de dulgher tâmplar parchetar de la Centrul de Calificare și Pregătire Profesională?

Pentru că nu durează mult: doar 20 de săptămâni și poți profesa! Nu costă mult și se poate plăti și în rate. Poți profesa imediat după ce termini cursul, deoarece ai o diplomă de meserie recunoscută de Ministerul Muncii, atestată la nivel național și internațional. Înveți și lucrezi alături de profesioniști. Înveți să stăpânești meseria încă din timpul cursului, deoarece perioada cuprinde și ore de pregătire practică. Și, nu în ultimul rând, ne ocupăm noi de toate actele, tu trebuie doar să te înscrii. Și să vrei să înveți!

Dacă ai decis deja ce vrei să faci în viața ta profesională și ai nevoie de cursuri acreditate care să ateste ce calificări ai, pentru schimbarea în carieră dorită, poți apela la serviciile oferite de Centrul de Calificare și Pregătire Profesională unde găsești o gamă variată de cursuri pe care le poți faci. Scopul nostru îl constituie educarea și încurajarea persoanelor în vederea pregătirii și perfecționării profesionale, a calificării și recalificării, prin organizarea de cursuri într-o multitudine de domenii. Așadar, dacă ai nevoie de sprijin pentru a te orienta în carieră, Centrul de calificare și formare profesională îți stă la dispoziție! Găsești pe site-ul nostru informații concrete despre fiecare curs de calificare în parte, inclusiv costuri și acte necesare. Și, dacă ai nelămuriri sau vrei să te înscrii la oricare dintre cursuri, ne poți suna oricând.

Autor – Ileana Adamescu

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.