Echipa noastră | Gela Drăgan, formator: ”am șansa de a împărtăși din cunoștințele și experiența mea profesională cursanților mei”
Mă numesc GELA – CAMELIA DRĂGAN, am 62 ani și sunt de profesie asistent medical, cu 4 specializări în domeniu: obstetrică ginecologie, medicină generală, laborator și farmacie. În prezent îmi desfășor activitatea în sectia de anatomie – patologică a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Am absolvit Facultatea de Administrație Publică, cu master în Administrație Publică Europeană. Sunt căsătorită, am doi copii și sunt și bunică.
Cu ce v-ați ocupat înainte de a deveni și formator?
Am o vechime în domeniul medical de peste 40 ani. Pot spune că am făcut asta toată viața. Am devenit formator în urmă cu aproximativ 25, de ani, am predat la Școala Postliceală Sanitară. De 7 ani predau cursul de infirmieră și de un an predau și cursul de brancardier, ambele în cadrul Centrului de Calificare și Pregătire Profesională Buzău, unde am întâlnit o echipă extraordinară, care mi-a permis să-mi desfășor cursurile după coordonatele mele și, mai ales, la standardele mele.
Cum ați ajuns să faceți asta și care au fost motivele acestei schimbări de carieră?
Pentru mine a fi și formator nu a însemnat o schimbare în carieră, deoarece nu am renunțat la meseria de bază. A fost doar o prelungire a prosefiei mele, venită din dorința de a da mai departe experiența acumulată. Consider că, fiind și formator, am șansa de a împărtăși din cunoștințele și experiența mea profesională cursanților mei, că voi schimba ceva în bine, că vor fi cadre medicale bine pregătite și responsabile. Sunt mândră și mulțumită de realizările mele ca formator de noi cadre medicale, indiferent de nivelul lor profesional, asistent medical, infirmieră, brancardier.
Care sunt responsabilitățile unui formator?
Responsabilitățile unui formator sunt foarte mari, deoarece cursanții care ne trec prin ”mână” sunt produsul fiecărui formator, nu doar din punct de vedere profesional, ci și din punct de vedere moral și etic. Experiența de formator este interesantă prin provocarea pe care o aduce în viața mea, cu fiecare cursant și fiecare grupă deoarece sunt persoane care vin din alte domenii de activitate, din alte medii, pe care eu trebuie să le învăț, să le formez, să îi conving că nu au greșit în alegerea făcută, că această nouă meserie pentru care ei doresc să se pregătească este una nobilă și importantă și că au șansa de a face o schimbare în societatea în care trăim nu doar prin cunoștințele acumulate, ci și prin atitudine și comportament față de oamenii cu care interacționează.
Cum credeți se schimbă viețile oamenilor care participă la cursurile dumneavoastră?
Cred că am reușit să aduc lucruri noi în viața cursanților mei, să le deschid noi orizonturi, noi perspective profesionale, am reușit să îi îndrum să vadă lucrurile și oamenii cu alți ochi, să fie empatici, să fie responsabili, să nu uite să fie oameni. Consider că am fost și sunt responsabilă ca formator, motiv pentru care sunt foarte fericită și mulțumită, mai ales când majoritatea cursanților mei reușesc, ulterior terminării cursurilor, să lucreze în domeniu, fie în țară, fie în străinătate, în spitale, clinici, cabinete. Cu siguranță prezența lor reprezintă un plus pentru pacienții îngrijiți de ei!
Enumerați 3 cuvinte care vă definesc
Sunt o persoană dedicată în ceea ce fac, empatică și responsabilă, calități pe care mă străduiesc să le dau mai departe și cursanților mei.
Echipa noastră, indiferent că vorbim despre oamenii de la Buzău, Târgu Jiu, Deva, București sau Alba Iulia, este formată din oameni frumoși, care pun pasiune și bucurie în ceea ce fac.
Dacă ai nevoie de sprijin pentru a te orienta în carieră, Centrul de calificare și formare profesională îți stă la dispoziție!
Autor – Ileana Adamescu
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!