Peste 100 de programe de calificare noi incep in luna februarie a anului 2018 pentru a ajuta somerii sa se incadreze pe piata muncii!

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a adus la cunostinta celor interesati ca in luna februarie a acestui an vor fi scoase la bataie inca 111 programe de calificare pe diverse posturi, pentru cei someri ce doresc sa se incadreze pe piata muncii.

Peste 2000 de persoane vor putea beneficia de aceste programe daca se inscriu la cursurile de calificare. Unul dintre cele mai cautate cursuri este cursul de manichiurist pedichiurist atestat. Acest lucru este normal, deoarece in urma unui astfel de curs, absolventii se pot astepta la salarii de peste 2000 – 2500 lei. De asemenea, pentru cei ce doresc sa se inscrie in cadrul unui astfel de curs sunt pregatite peste 70 de locuri.

Posturile nu sunt nici ele putine. In intreaga Romanie exista la momentul actual peste 500 de locuri de munca in acest domeniu, pe postul de manichiurista – pedichiurista.

Bihor – in topul listei pentru cursuri de calificare

Cei mai multi someri ce doresc sa se inscrie la cursurile AJOFM se preconizeaza a fi din zona Bihorului. Insa si in Suceava sunt extrem de multe posturi scoase la bataie pentru interesati. Se preconizeaza ca judetul Bihor va avea la dispozitie 143 de locuri pentru cursanti, in timp ce Suceava va oferi sanse pentru 126 de persoane.

Pentru mai multe detalii in acest sens, cei interesati se pot adresa oficialitatilor din cadrul AJOFM in fiecare oras in care se afla. In cadrul fiecarei Agentii Teritoriale de Ocupare a Foreti de Munca de pe raza de domiciliu la care apartin cursantii vor putea fi gasite detalii cu privire la cursurile dezvoltate, locurile puse la dispozitie, dar si joburile oferite. In acest fel va puteti interesa ce post ati putea ocupa imediat dupa absolvirea unui astfel de curs.

Specialistii HR, dar si reprezentantii AJOFM si cei ai firmelor de specialitate care dezvolta cursuri de calificare, spun ca, in medie, un absolvent al unui astfel de curs se poate angaja pe postul pe care a terminat cursul in mai putin de jumatate de an.

 

Mai multe cursuri in judetele in care rata somajului este ingrijoratoare

An de an, in judete precum Teleorman, Gorj, Dolj dar si in alte zone ale tarii, se dezvolta astfel de cursuri de calificare si orientare profesionala, pentru ca somerii sa poata accede la obtinerea unei diplome de meserie si sa se poata integra pe piata muncii mai usor.

Peste 1000 de cursuri se fac anual la nivel national, dar si la nivel zonal, in zonele defavorizate. Aici se observa de la an la an o crestere a optiunilor scoase la dispozitie pentru someri. Astfel, va puteti orienta foarte usor, pe site-urile de specialitate sau la birourile AJOFM din zona in care locuiti, daca va aflati in aceeasi situatie. Puteti accede la un astfel de curs, dupa care va puteti gasi un job pe piata din Romania, folosindu-va de diploma atestata de Ministerul Muncii pe care o veti obtine odata cu absolvirea cursului.   

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.