Cel mai nou proiect de amploare in mediul HR din Romania. Catii oameni vor beneficia de el si ce presupune acesta?

Din ce in ce mai multe proiecte atractive iau nastere pe piata muncii in Romania. Companiile pun la bataie tot felul de targuri de cariere, programe de mentorat si internshipuri pentru incadrarea pe piata muncii a cator mai multi candidati curajosi.

Programele de calificare profesionala nu se opresc insa aici. O noua initiativa a inceput deja sa-si faca simtita prezenta pe piata muncii din Romania. Este o initiativa lansata de Serviciul Voluntar de Ambulanta, iar pentru moment este in stadiul de inceput, dezvoltandu-se doar in zona Moldovei.

Este un proiect care  ofera sansa celor interesati sa invete tehnici de baza de prim ajutor, sa invete cum se gestioneaza situatiile medicale de risc in cazul unui accident si in acelasi timp este o buna oportunitate de a obtine o calificare in domeniul medical.

Din cauza lipsei personalului activ pe ambulante, SVA a inceput aceasta initiativa de colaborare cu oamenii, in speranta ca din ce in ce mai multi oameni vor accede la astfel de cursuri de calificare, urmand mai apoi o cariera in domeniul medical.  

Cursuri de prim ajutor contra unei donatii de 50 lei

In Iasi se dezvolta deja prima etapa a acestor cursuri, inscrierile urmand sa se incheie la finalul lunii noiembrie, pentru prima grupa. Primii candidati vor incepe pregatirea in luna decembrie, urmand sa invete tehnicile de baza de prim ajutor si multe alte informatii utile in cazul unei interventii a diviziei de urgenta SVA.

Cursurile urmeaza sa se desfasoare pe intreaga perioada a anului 2018, avand ca scop calificarea cator mai multe persoane pentru posturi precum: asistent medical generalist, voluntar serviciu de urgenta, personal atestat pentru interventie medicala sau alte posturi oferite de SVA.

Fiecare grupa de cursanti va cuprinde circa 20 de persoane, iar fiecare persoana trebuie sa doneze o suma de 50 de lei pentru a se putea inscrie la curs. Pana la final de an, peste 2000 de oameni din toata tara urmeaza sa fie instruiti in domeniu, urmand ca acestia sa poata alege si alte cursuri oferite de SAV pentru a se putea incadra pe unul din posturile vacante oferite de institutie.

Cursuri de calificare atestate – oportunitatea perfecta de angajare

Astfel de cursuri de calificare atestate sunt cea mai usoara metoda de a primi o diploma de specializare intr-un domeniu si de a te angaja in cel mai scurt timp. Un astfel de curs poate dura de la cateva saptamani la 6 luni, iar diploma poate fi obtinuta imediat dupa o perioada de pregatire, prin sustinerea unui examen.

Sansele de angajare in urma unui astfel de curs de calificare sunt mari, deoarece diplomele sunt atestate de Ministerul Muncii si sunt recunoscute la nivel national, oferindu-ti astfel statutul de specialist in domeniul absolvit, oriunde in tara.

Nu rata o ocazie de a te angaja intr-un domeniu in care ai visat sa lucrezi mereu, in urma unei investitii minime de timp si bani! Aceasta este cea mai buna ocazie. Inscrie-te si tu la un curs de calificare!  

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.